Dojenček, Oblačenje

Kako velika oblačila kupiti za novorojenčka?

oblacila za dojencka

Bodoči starši (in stari starši, domači, prijatelji) se več krat znajdete v dilemi, katera otroška oblačila izbrati novorojenčku, da bodo koristna in da ne bodo ne prevelika in ne premajhna. Tudi sorodniki in prijatelji imate težave ob rojstvu otroka, katera oblačila za novorojenčka naj izberete za darilo. In tako me veliko krat vprašate po nasvetu, kaj izbrati, koliko česa, saj imamo v naši trgovini širok izbor oblačil. Z veseljem svetujem vsakemu! Zato sem se odločila napisati nekaj kratkih stavkov, nasvetov mene kot mamice dveh otrok in poslovne ženske, ki sem v “svetu prodaje oblačil za otroke” že več kot 15 let. Naj vam bodo v pomoč ❤️!

Ko govorimo o velikostih/velikostnih številkah, lahko govorimo le o povprečju, novorojenčki se seveda rodijo z različno težo in višino. Prav tako se razvijajo/rastejo različno, zato so spodnji nasveti okvirni.

Otroška oblačila so označena z velikostnimi številkami. Vsi proizvajalci nimajo enotnih standardov, zato lahko pride do tega, da dva kosa oblačil označena z enako velikostno številko nista enakih mer, kar ste verjetno že opazili, če ste kupovali izdelke pri različnih trgovcih oz. proizvajalcih in izdelke primerjali med seboj.

V naši trgovini najdete oblačila za dojenčke od velikostne številke 46 naprej. Za dojenčke 46, 48, 50, 56, 62, 68, 74, 80,  in malčke 86, 92, 98.
Te številke so zapisane na všitkih otroških bodijev, žabic, majic, hlač, pajacov,… in pomenijo okvirno višino otroka. Ob rojstvu so dojenčice velike v povprečju od 45,4 do 52,9 cm, dojenčki pa v povprečju od 46,4 do 54,4 cm. Torej, manjše velikosti oblačil 46, 48, 50, 56 so v povprečju primerne za sam začetek; za odhod iz porodnišnice, oz. za prve dni, in niso primerne za otroka, ki se je rodil z več centimetri, kot je navedeno v oblačilu. Zato z nakupom oblačil ponavadi počakamo vse do zadnjih mesecev nosečnosti ko s strani zdravnikov izvemo več o razvoju in okvirne velikosti našega otroka.

Najpogosteje kupljena velikostna številka za novorojenčka je 56. Če je oblačilo ob začetku še malenkost preveliko, zavihamo bodiju ali majčki rokavčke, žabicam prepognemo patent na pasu. Zelo praktična so oblačila s patenti, ki jih glede na rast otroka vihamo, odvihavamo in tako podaljšamo dobo nošenja. V prvih mesecih se poslužujte oblačil za lažje oblačenje in previjanje. V nadaljevanju.

Seveda pa se lahko rodi tudi otrok, ki bo presegel vse standarde in povprečja in bo potreboval večja oblačila. Zato pri nakupu oblačil ne pretiravajte z nakupom manjših velikosti. Fino je imeti le komplet ali dva v velikosti 50, nekaj več kompletov v velikosti 56 in nekaj malega spet v velikosti 62. V začetni fazi ne kupujte na zalogo za naprej, ker se lahko vštejete in kupljena oblačila morda nikoli ne oblečete. Npr. če se otrok rodi višine 54 cm, vam bo kupljena zaloga oblačil v velikostih 46, 48, 50 ostala , saj bo premajhna. Koliko česa boste nakupili, koliko kompletkov, je vaša izbira. Glede na vaš način življenja, finančno stanje in otroka samega, glede na vreme, letni čas, kako pogosto boste prali, ali imate sušilni stroj (vse poteka hitreje), ali boste zmogli sami prati in likati, ter opravljati vsa dela, ali bo otrok imel refluks, druge težave,…v glavnem, vsak otrok, družina je specifična. Ni ga pravila, koliko česa. Seznam si boste prilagajali sebi.

Izdelki v naši trgovini so na zalogi in lahko jih prejmete takoj. Tako imate dovolj časa, da nakupite primerne velikosti, jih operete in že v nekaj dneh oblečete otroku.

Naša trgovinica www.wowbaby.si slovi po zelo kjut izbiri kolekcij za najmlajše, ki se nenehno dopolnjujejo in vedno znova prihajajo nove. Materiali so certificirani, varni za otroško kožo, baby kolekcije so krasne, modne in po ugodnih cenah. Po želji si lahko sami izbirate med mnogimi bodiji, pajacki, žabicami, kapicami,…in si naredite svoj komplet, ali se odločite za nakup že pripravljenih kompletov v različnih barvah in potiskih. In še naročeno prejmete v res hitrem času. Tako da ni skrbi, da oblačil za dojenčka ne bi prejeli pravočasno. Nosečke, le mirno. Tudi možje/partnerji lahko naročijo baby oblačila in že naslednji delovni dan ali v dveh prejmejo naš paket, če se dojenček “odloči” presenetit. In v takšnih primerih babice in prijateljice rade priskočijo na pomoč, operejo, zlikajo, če ste ve že v porodnišnici. Vse bo ok, vse se uredi. Ne pozabite tega! Če se moški slučajno ne bodo znašli, jim z veseljem svetujem na info@wowbaby.si in bomo vse uredili (posredujte jim ta mail, mamice).

Pri izbiri oblačil za dojenčka na splošno bodite pozorni na kakovost in izbiro materialov (bombaž ali bambus), da so varni za otroško kožo, prav tako pa izberite otroška oblačila, ki olajšajo oblačenje in previjanje (bodi benkica oz. bodi na preklop z gumbi pritiskači, pajaci na pritiskače po celotni dolžini, majice s pritiskači ali na preklop, žabice z mehkim patentom,…). Hvaležni boste vi in otrok.

Prijetno brskanje in nakupovanje pri nas vam želim, ter naj vam prvi skupni dnevi čim lažje stečejo!
Bodite zdravi in srečni!
Pa kakšno fotografijo malih WOW! Babyjev pošljite, sem jih vedno zelo zelo vesela.

 

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.

 

 

otroski-kompletkapica