Dojenček, Otroška sobica, Spanje

KATERO OBROBO ZA OTROŠKO POSTELJICO NAJ IZBEREM?

obroba-za-posteljico

Ko se pripravljate na dojenčka, se vprašate tudi, če potrebujete obrobo za posteljico in katero. Zraven posteljnine, rjuh, odejic, je tudi obroba za otroško posteljico praktična in zelo luštna dekoracija posteljice oz. otroške sobice.

Če vaš otrok nemirno spi, se zbuja, ker udarja ob posteljo ali se mu nogica zatika med prečke, uporabite obrobo. Mehka in nežna obroba je popolna zaščita za miren otroški spanec, saj prepreči vse to. Hkrati je zaščita pred prepihom, hladno steno in direktno svetlobo.

V začetnih tednih se otrok v spanju še ne premika, kmalu pa se to spremeni in otrok se prične med spanjem kotaliti, premikati, sedeti. S tem se povečajo možnosti za udarce, zatike. Takrat obroba posteljice pride še kako prav.

obroba

IZBIRA VELIKOSTI OBROBE

Nekateri se odločijo za krajšo obrobo za okrog glave, drugi za daljšo, ki pokrije celoten obseg posteljice, spet tretji se odločijo za obrobo kitko. Odločitev je na vas glede vašega okusa, tipa posteljice in potreb. Pri izbiri obrobe za posteljico bodite pozorni, kako se obroba namešča na posteljico. Če ima trakove, jih je potrebno dobro pričvrstiti na rob ali prečke posteljice, da se ne premika med spanjem otroka. Torej, če otroška posteljica nima prečk (je v celoti izdelana iz polnega lesa), takšne obrobe ne bo šlo varno pritrditi. Takrat lahko izberete obrobo kitko, ki se enostavno poleže na notranjo stran posteljice.

Druga pomembna stvar so mere posteljice. Pred nakupom obrobe izmerite dolžino (obseg) otroške posteljice, kjer boste namestili obrobo, da boste nato izbrali pravo velikost obrobe. Mere obrob so lahko 180 cm, 210 cm, 360 cm, 420 cm itd.

 

obroba kitka

 

 

CERTIFIKATI IN VARNOST

Pri izbiri obrobe bodite pozorni še na to, da obrobe nimajo prišitih drobnih delcev; okrasnih perlic, čopkov, nitk in podobnega, kar bi lahko odpadlo in bi se otrok s tem lahko zadušil ali poškodoval.

Naše obrobe so izdelane na Poljskem. Gre za visoko kakovost materialov in izdelave. Vsi materiali, ki se uporabljajo za proizvodnjo, imajo certifikat Oeko-Tex Standard 100, ki je svetovni znak kakovosti za tekstilne izdelke, da ne vsebujejo škodljivih snovi, kar pomeni, da so varni za otroka. Polnilo je antialergijsko, mehko, zato je obroba prijetna na dotik. Obrobe so pralne v pralnem stroju, mehke, različnih vzorcev in barv, ter bodo izpolnila vsa pričakovanja staršev.

Oeko tex standard wowbaby.si

 

KDAJ OBROBO UMAKNITI?

Z rastjo otroka je potrebno tudi spremljati njegovo mobilnost in sposobnosti. Obrobo je potrebno iz posteljice umakniti, ko bi jo otrok lahko izkoristil za svoje “podvige in poizkuse”; plezanja čez rob posteljice, pokrivanja z njo, saj se lahko pri tem poškoduje. Zato je pomembno, da starši otroka nadzorujete.

 

Obroba za otroško posteljico ni samo praktični dodatek ampak zelo lepo tudi popestri otroško sobico. Na voljo imamo luštne potiske obrob, za vsak okus se kaj najde. V enakih vzorcih lahko izberete tudi otroško posteljnino, da nastane lep komplet.

Prijeten počitek in mirne noči vam želimo!

 

Če vas zanima še zapis o tem, kakšno posteljnino izbrati za dojenčka, vabljeni SEM.