Mi kot družina, Preživljanje prostega časa

ZIMSKE RADOSTI

zimska oblacila

Nisem ravno ljubiteljica zime. Že kot majhna punčka nisem marala snega in nizkih temperatur. Kepanju, sankanju in smučanju sem se raje izognila in sedela nekje na toplem ter se igrala po svoje. Zdaj je zelo podobno. Če se le da, ostanem pod odejo, s skodelico kave v eni roki in knjigo v drugi roki. Redki so trenutki, ko se (za voljo otrok) prepustim zimskim radostim in takrat celo uživam, a me hitro zazebe. V teh dneh sem se snega in mraza že skoraj navadila, zebe me že malo manj, otroci pa so čisto navdušeni.

Lepo jih je gledati, kako se igrajo, se mečejo v sneg, kepajo, delajo snežake, se sankajo in smučajo. Vsi trije obožujejo zimo, jaz pa sem presenečena nad tem, da noben ni podedoval ljubezni do lenarjenja v postelji in toplejših temperatur. Edina stvar, ki jo obžalujem je, da v otroških letih nisem vztrajala pri učenju smučanja. Zdaj se počutim nekoliko preveč nerodno in okorno, da bi začela, pa tudi veselja nimam. Žal. Morda ravno zaradi tega tako zelo podpiram, da se smučanja učijo moji otroci. Aljaž se uči že tretje leto, Zara pa prvo in zelo hitro bo prišel čas, ko jima bo sledil tudi Jakob. Zaenkrat jima gre odlično in vem, da jima to lahko samo koristi, hkrati pa je vsaka športna aktivnost v teh časih še kako pomembna in zaželena. Kljub temu, da je že marec in vsi že komaj čakamo pomlad, smo lahko vseeno hvaležni, da naši otroci letos doživljajo tisto pravo zimo (vsaj del, pa čeprav šele zdaj). Letos je sankanja, kepanja in smučanja še malo več in temu primerno bodo tudi njihovi spomini nekoliko bolj polni. Izkoristite še te zadnje dni in si res dajte duška. Skočite v sneg, delajte angelčke in poglejte na zimo čez otroške oči. Ni ga čez veselje ob tem, ko v snežaka zapičimo korenček, ko se skrijemo v iglu iz snega, ki smo ga pravkar zgradili s svojim otrokom, čez vznemirjenje, ko se na sankah spustimo po najbolj strmem bregu in se lovimo po dvorišču ter si mečemo kepe. Otroci potrebujejo brezskrbno in sproščeno igro na prostem. Če vam ni do tega, pa so tukaj še vedno atiji. Oni znajo vskočiti v trenutkih, ko mame na toplem kuhamo čaj in čakamo z debelimi nogavicami v roki, da otroke po igri na snegu pogrejemo in pocrkljamo. Pa smo vsi zadovoljni, hihi.

Jutri je nov dan in nova priložnost za zimske radosti. Toplo se oblecite. Ne pozabite na kombinezone, kape, šale in rokavice ter se prepustite. Ja, tudi zima in zimske radosti imajo svoj čar. Kadar so pri hiši otroci, še toliko bolj.

 

Pajackombinezon

matchy kapa s cofom

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.