Aktivnosti in ustvarjanje, Mi kot družina, Preživljanje prostega časa

10 razlogov, zakaj obožujemo poletje

obozujemo poletje

Čeprav nas skoraj vsaki dan ulovijo plohe in nevihte, je tako vroče, da se včasih počutim, kot sredi najlepšega poletnega dne. V urah najmočnejšega sonca že postaja neznosno, ves čas smo žejni, otroci bosi tekajo po travi, jaz pa uživam v najbolj lahkotni poletni obleki. Ker vem, da ne bo trajalo dolgo, pomislim na vse stvari, ki jih pri poletju obožujem. Resda je v največji vročini težko, a ima poletje vseeno toliko pozitivnih vidikov, da jih, kot mamica, enostavno moram izpostaviti.

  1. Manj oblačil. Ker je med poletjem največ, kar oblečemo, sestavljeno iz dveh kosov, sta jutranje oblačenje in večerno slačenje veliko krajša. Otroci se oblačenju manj opirajo, to pa je tudi idealen čas, da se malčki naučijo samostojnega oblačenja in hoje na kahlico.
  2. Igra na prostem. Preživljanje popoldnevov in vikendov ni nikoli prijetnejše, kot poleti. Ne glede na to, ali smo na domačem dvorišču, na igralih, v parku, na izletu, ob morju, v gozda ali v gorah, povsod imamo ogromno za početi in otrokom zagotovo ne bo dolgčas. Čas med poletjem res teče hitreje.
  3. Bosa hoja. Ne samo, da je to zelo dobro za otroke, tudi odraslim ne bo škodilo, hihi. Spodbujajte svoje otroke k temu, da hodijo bosi na različnih površinah, saj to vpliva na razvoj telesa in možganov.
  4. Daljši dnevi. Čeprav to pomeni, da otroci včasih težko zaspijo ob običajni uri, pa to pomeni tudi to, da nismo toliko vezani na čas, smo lahko dlje zunaj, se, zaradi več sonca, počutimo bolje, pa tudi, ko otroci zaspijo, nam ostane še nekaj minut/ur (odvisno kdaj zaspijo), ko lahko posedimo na terasi in uživamo v svežih poletnih večerih.
  5. Življenje teče počasneje. Navajeni smo stresa in hitrega tempa življenja, a poletje ima neko drugo energijo, ko se vse nekoliko umiri, ko so ljudje na dopustih, ko se težje dela, zaradi vročine in si vzamemo nekaj več časa za martinčkanje na soncu ob kavi in sladoledu.
  6. To je čas v letu, ko si oddahnemo in napolnimo baterije in smo nekaj več časa s svojo družino. Ne glede na to, ali dopust preživimo doma ali kje drugje, je lahko prijetno in sproščujoče in tega ni za zamuditi.
  7. Ne rabim razlagati, zakaj obožujemo sladoled, ne? Poleti je tako vroče, da si ga lahko brez slabe vesti privoščimo vsaki dan, če pa ga naredimo sami, doma, pa lahko sodelujejo tudi otroci in je končni izdelek še bolj zdrav in osvežilen.
  8. Več dogajanja. Med poletjem imamo možnost obiskati veliko več prireditev, koncertov, festivalov, razstav, otroških delavnic in drugih dogodkov, kot pozimi. Ogromno stvari se lahko udeležimo, se tam veliko naučimo, sprostimo in poigramo, pa še kaj dobrega pojemo in spijemo.
  9. Manj bolezni. Mislim, da si vse mamice oddahnemo, ker se sezona virusov in prehladov za nekaj časa poslovi in nam je vsaj te mesece prihranjenih nekaj skrbi.
  10. Sadje in zelenjava. Obožujemo sezono domačega sadja in zelenjave, ko si večino stvari lahko utrgamo na domačem vrtu in sadovnjaku. Mislim, da si bomo te mesece res dali duška.

Želim vam lepo poletje! Uživajte v njem in si najdite svoje razloge za veselje in srečo.

Nina Držaj, Z ljubeznijo, mama.

 

Vabljeni k ogledu naše WOW! Ponudbe!

4-delni-otroski-komplet

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.