Aktivnosti in ustvarjanje, Preživljanje prostega časa

5 SENZORIČNIH POSOD, KI JIH MORATE NAREDITI

senzoricne igrace

Že leta zelo rada pripravljam različne senzorične posode za igro in te so otrokom vedno zelo zanimive. Gre se za posode (po navadi uporabim plastično škatlo/zaboj, ki je dovolj velika), v katere damo različne materiale in predmete, glede na tematiko, ki jo želimo spoznavati in glede na to, kaj želimo otroka naučiti. Nekatere so zelo preproste in jih lahko pripravimo v nekaj minutah, za druge pa potrebujemo nekaj več priprav in truda. Včasih z igro s temi materiali naredimo nekaj packarije, a bistvo je, da otroci spoznavajo s čim več čuti, saj se tako tudi največ naučijo. V nadaljevanju bom zapisala pet mojih idej, ki jih lahko že v teh dneh preizkusite s svojimi malčki.

  1. Senzorična posoda z embalažo

V to posodo sem kot podlago nasipala riž (tega shranim in potem uporabim vedno istega) in dodala embalažo od različnih zdravil in hrane ter zajemalke, kuhalnice in lijak. Otroci potem odpirajo embalažo, zavijajo in odvijajo pokrovčke, presipavajo riž, polnijo embalažo ipd.

senzoricne igre

 

  1. Senzorična posoda s predmeti različnih oblik

V to senzorično posodo nisem dala nobene podlage. Poiskala sem predmete različnih oblik in jih dala v škatlo. Otroci raziskujejo in spoznavajo različne oblike ter se s predmeti igrajo. Primerno da večje dojenčke in malčke.

senzoricne igrace

 

  1. Senzorična posoda s fižolom

Kot podlago sem nasipala rjav fižol. Dodala sem škarjaste zajemalke, plastične posodice, plastične kornete in plastične žlice za sladoled ter igro navezala na poletje in delanje sladoleda.

senzoricne igrace

 

  1. Senzorična posoda z vodo

Ta senzorična posoda je primerna predvsem za igro na prostem, lahko pa jo omogočimo tudi v kopalnici, ampak pričakujmo, da bo vse mokro, hihi. V velik plastični zaboj sem nalila vodo in dodala različne predmete in igrače. Primerne so razne posodice, kozarčki, vrči, ladjice in čolni, gobice za pomivanje posode, lahko tudi figurice vodnih/morskih živali ipd.

senzoricna igra

 

  1. Senzorična posoda z mavričnim rižem

Za to senzorično posodo se moramo pripraviti vnaprej, saj mavrični riž najprej pobarvamo z jedilnimi barvami in ga nato damo v plastično posodo. Ko sem to naredila sem dodala silikonski modelček za led in cofke ter leseno in plastično pinceto za sortiranje. Vedno potem dodam še razne posodice in kozarčke, žlice, zajemalke ipd.

senzoricna igra

 

Želim vam prijetno igro doma ali na prostem, v deževnem ali sončnem vremenu. Senzorične posode so vedno aktualne. 😉

Mamica treh otrok Nina Držaj, Z ljubeznijo, mama.

 

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.