Posebne priložnosti, Rojstvo

Darila ob rojstvu otroka

Darila ob rojstvu otroka - 10 idej!

Ob rojstvu otroka lahko podarimo veliko različnih daril. Sama najraje izbiram darila, ki so uporabna, kvalitetna in takšna, ki bodo v uporabi več časa ali bodo morda celo ostala kot spomin na to obdobje življenja. Danes sem za vas pripravila nekaj predlogov daril, ki bodo zagotovo prišle prav vsaki novopečeni mamici in otročku.

  1. Plenice in tetra plenice. Najbolj uporabne za mamico in novorojenčka so zagotovo plenice, pa tudi tetra plenice, ki jih lahko uporabljamo na veliko različnih načinov. Mamico lahko pocrkljamo s potiskanimi tetra plenicami, ki ji bodo prišle prav za povijanje, pokrivanje, kot podlaga, pri podiranju kupčka, za v voziček in lupinico ipd.
  2. Brisače s kapuco in krpice za umivanje. Brisač in krpic, skoraj zagotovo, ni nikoli preveč. Brisače s kapuco so uporabne zelo dolgo, od rojstva, pa vse tja do osnovne šole (moj starejši sin bo star šest let, pa jih še vedno uporablja).
  3. Slinčke. Prve tedne najbrž ne bodo posebej uporabni (razen, če bodo preprečili, da novorojenček polije mleko naravnost po bodiju in majčki), pri kakšnih dveh mesecih, pa se začnejo dojenčki sliniti, kar lahko traja zelo dolgo. Nekateri dojenčki se slinijo bolj, drugi manj, a slinčki pridejo prav v vsakem primeru. Spomnim se, da je imel Jakob obdobje, ko ni smel biti brez slinčka niti pet minut, ker je bil ves moker. Takrat smo jih dnevno zamenjali res veliko in so še kako prišli prav.
  4. Ropotuljice, ninice, grizala in podobne igrače za dojenčke. Takšna darila so vedno ljubka, pa tudi uporabna. Morda nam uspe izbrati celo kakšno igračo, ki je starši drugače ne bi izbrali, pa jih bo zelo razveselila.
  5. Print s podatki o rojstvu otroka. V zadnjih letih so priljubljeni printi različnih dizajnov, ki jih obesimo na steno, in nas za vedno spominjajo na trenutek rojstva našega otroka. Prisrčno in kot dekoracija za v otroško sobo.
  6. Osnovne kose oblačil, kot so bodijikaperokavičke in žabice. Kadar res ne vemo, kaj bi podarili, ne moremo zgrešiti z osnovnimi kosi oblačil. Morda je dobro, da se usmerimo v nevtralne barve, ki jih bodo straši lahko pokombinirali ne glede na spol.
  7. Copatki. Mehki in topli copatki so zelo primerno darilo za novorojenčka in dojenčka.
  8. Odejica. Prihajajo zimski meseci, ko bodo raznorazne odejice prišle prav za pokrivanje v posteljici, gnezdecu, zibki, košari, v vozičku in v avtu. Spomnim se, da sem imela povsod po stanovanju nastavljeno kakšno otroško odejico, ker so mi bile tako ljubke, in še zdaj jih uporabljamo. Najraje imam pletene odejice, prav tako dobra izbira pa so tudi bombažne in/ali odeje iz flisa.
  9. Dojenčkov dnevnik. Dnevnik bo ohranil vse spomine in pomembne prelomnice prvega leta otrokovega življenja in je definitivno eno tistih daril, ki bo ostalo za zmeraj.
  10. Set kozmetike za novorojenčka. Novorojenčki sicer ne potrebujejo veliko kozmetike, a osnoven set kakovostne in, po možnosti, organske kozmetike, lahko novopečenim staršem pride zelo prav.

Prijetno nakupovanje vam želim! Upam, da vam bodo predlogi koristili.

Nina Držaj, Z ljubeznijo, mama.