Preživljanje prostega časa

GREMO VEN!

pomlad-previjalna-torba-nahrbtnik-sprehod

Po tako dolgi zimi smo že vsi komaj čakali sonce in višje temperature. To vreme je res smešno. En dan je mrzlo in ni nič kaj preveč, če oblečeš zimsko bundo ter kapo, spet drugi dan bi se lahko naokoli sprehajal samo v puloverju in supergah. Trenutno še vedno iščem ravnovesje in še vedno se sprašujem, kako naj oblečem otroke, ampak sem pa hkrati zelo vesela, da smo lahko več zunaj. Aljaž, Zara in Jakob so res najbolj srečni, ko zaslišijo stavek: »Gremo ven!«.

Ko smo zunaj je vse lažje. Če se pred tem dobro pripravimo, seveda. V takšnem vremenu je nujno, da se oblečemo po plasteh, ki jih po potrebi slačimo in/ali oblačimo. Vedno jih oblečem v jopico in tanko jakno, na glavo pa jim nataknem tanko bombažno kapo. Zara ima še raje, kot kapo, tanki trakec za čez ušesa. S seboj vzamemo pijačo, ki jo po potrebi dam v termo torbo, razne prigrizke in sadje, robčke, vlažilne robčke, plenice, igrače, kot so kanglica, lopatka, grabljice in različne posodice ter avtomobilčke. Čeprav so otroci že večji, vse skupaj najraje zložim kar v previjalno torbo, ki ima ravno dovolj predalov in prostora za vse nujne in malo manj nujne potrebščine. V previjalni torbi je prav tako dovolj prostora za moje stvari, telefon, šminke, ključe, sončna očala, kremo za roke, denarnico in podobne drobnarije. V majhnih predalčkih takšne stvari celo zelo hitro najdem, hihi. Če vem, da se bomo igrali kje na travi, vzamem s seboj tudi kakšno deko za na tla oziroma piknik odejo. Prav tako dobrodošli so razni poganjalci, kolesa in čelade. Aljaž, ki je letos dopolnil že šest let, se najraje vozi s kolesom, prav tako pa ima rad vožnjo s skirojem in rolerji, tako da je najbolj vesel igre na dvorišču, kjer lahko izbira med vsemi temi pripomočki. Zunaj je ogromno različnih možnosti za igro in čas res hitreje teče. Prav tako je preživljanje prostega časa na svežem zraku in v gibanju zelo koristno za naše zdravje. Ne glede na to ali se igramo z žogo ali vozimo kolo, tekamo in se lovimo, raziskujemo po pesku, kamenju in na travi, rišemo s kredami po asfaltu ali se lotimo različnih opravil v okolici hiše in na vrtu, je koristno za nas in naše otroke in prav je, da si v naslednjih mesecih za takšno igro vzamemo čim več časa. Večji otroci pa se zunaj, na dvorišču, lahko igrajo sami, kar je še posebej krasno, ko imamo odrasli kaj za postoriti.

Blog Nina Drzaj

Tako dolgo smo čakali toplejše temperature, da bi bilo res škoda, da bi ostajali zaprti v hiši. Priložnosti za igro na prostem, raziskovanje, izlete in sprehode bo vedno več in jaz že pišem svoj seznam krajev, ki jih v naslednjih mesecih želimo obiskati in seznam dogodivščin, ki jih želimo doživeti. Pa še naš vrtiček bo ponovno aktualen. Se že veselim in vam želim lepo pomlad!

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.