Aktivnosti in ustvarjanje, Dojenček, Preživljanje prostega časa

10 izdelkov, ki jih pomladi in poleti vsaka mamica potrebuje za svojega dojenčka

Izdelki za mamice, ki vam bodo olajšale pomlad in poletje

V teh spomladanskih dneh, ko se mamice trudimo, da bi čimbolj izkoristile tople in sončne pomladne dni in bile z otroci čim več zunaj, nam pridejo prav nekatere osnovne potrebščine.

Kot novopečena mamica sem se večkrat spraševala, kaj je tisto, kar potrebujem, ko grem z dojenčkom na sprehod, kaj potrebujejo malčki in kasneje me je mučilo vprašanje, kaj naj s seboj vzamem za vse tri otroke, da ne bo preveč ali premalo.

V teh letih sem se nekako naučila s seboj vzeti točno to, kar dejansko pride prav in to spakirati tako, da ne zavzame preveč prostora. Zdaj sem tudi že bolj sproščena in mi dneva ne pokvari, če slučajno kaj pozabim doma ali se zgodi kakšna nepredvidena situacija, ki je ni možno rešiti drugače, kot da gremo nazaj domov.

Da bi bilo takšnih situacij čim manj, vam bom zapisala moje »must have« potrebščine, ki ne bi smele manjkati v previjalni/materinski torbi mamic dojenčkov in majhnih otrok:

1. Previjalna torba

Previjalno torbo sem uporabljala cel porodniški dopust in tudi po tem, saj je bila edina dovolj prostorna za vse otroške in moje stvari. V njej sem imela osnovne potrebščine, kot so plenice, vlažilni robčki, krema za ritko, steklenička, duda ipd. Vse ostalo sem dodajala po potrebi, glede na to, kam smo se odpravljali in glede na letni čas ter vreme. Priročno je, če ima previjalna torba dodatne pasove za enostavno nameščanje na otroški voziček, zunanje in notranje žepe, je izdelana iz trpežnega materiala in vsebuje še previjalno podlogo, toaletno torbo in torbico za dudo. Lahko se uporabi tudi kot torba za iz porodnišnice, kasneje pa jo lahko uporablja za izlete, počitnice, za k babicam in dedkom ipd.

2. Prehodna kapica

Otroska kapa wowbaby.
V tem prehodnem obdobju je včasih tako, da se vreme spreminja iz ure v uro, velikokrat pa tudi močno piha, zato je priročno, če imamo vedno s seboj kakšno kapico, saj nikoli ne vemo, kdaj jo bomo potrebovali. Zadnjič se mi je zgodilo, da je Jakob svojo kapo vrgel v lužo in v tistem trenutku mi je bilo močno žal, da s seboj nisem imela rezerve, hihi.

3. Klobuček/šilt kapa

Vedno bolj, kot je toplo, vedno bolj bo prišel prav tudi kakšen klobuček ali šilt kapa, ki bo dojenčke in otroke zaščitila pred močnim soncem. V bistvu je že spomladansko sonce včasih zelo močno in tanka je meja med dnevi, ko nosimo prehodno kapico in dnevi, ko potrebujemo že klobuček.

Simpatična otroška pokrivala si lahko ogledate tukaj: Otroška pokrivala

4. Komplet z jopico

Čeprav je včasih tako toplo, da smo lahko že v kratkih rokavih, otrokom v tem obdobju po navadi oblečem komplet z jopico in potem jopico po potrebi slačim ter oblačim. Tudi čez poletje se zvečer ohladi, zato ni nič odveč, če imamo jopico vedno s seboj.

Naše jopice si lahko ogledate TUKAJ.

5. Odejica

Otroška odeja Wowbaby.Odejica nam zraven otrok vedno koristi. Za dojenčka pride prav v vozičku, včasih popiha in ga lahko z odejico pokrijemo tudi takrat, ko je v naročju, spet drugič jo lahko uporabimo za sedenje na tleh ali pa v avtomobilu.

Ponudbo otroških odejic si lahko ogledate tukaj: Otroške odejice

6. Tetra plenice

Tetra plenice so podobno univerzalne kot odejice, le da so bolj tanke in zračne ter še posebej primerne za vroče dni. Prav tako nam lahko pridejo prav pri previjanju, kot podlaga, če tetra plenico zmočimo lahko z njo tudi obrišemo umazane roke, lička, ritko (podobno lahko uporabimo tetra krpice), pri hranjenju jih lahko uporabimo namesto slinčka, z njimi lahko dojenčke pokrijemo, jih podložimo, se zakrijemo med dojenjem in še in še.

7. Vzglavnik za voziček

Zato, da je glavica v vozičku v pravilnem položaju in da je dojenčku udobno.

Različne motive vzglavnikov si lahko ogledate tukaj.

8. Obutev s podplatom

Ker se vedno več igramo zunaj, je dobro, da imajo večji dojenčki, malčki in otroci vedno obuto obutev s podplatom, ki ne drsi.

9. Hlačne nogavice

Tanke hlačne nogavice so lahko kot rezerva vedno v previjalni torbi za dni, ko je vreme spremenljivo, za čas, ko je dež ali za primer kakšne poletne nevihte. Tudi, če se kaj polulajo, pokakajo ali umažejo je dobro, da imamo hlačne nogavice, kot rezervo.

10. Rezervni bodiji

Tudi rezervni bodiji pridejo vedno prav. Sama vem, da skorajda ni bilo dneva, ko se otroci, še posebej dojenčki, ne bi kaj polili, popackali, pokakali tako močno, da je šlo mimo pleničke ipd. Za dojenčke so bodiji res najboljše oblačilo. Nič jim ne piha po ledvičkah in jim ne leze navzgor, če pa je vročina, pa tudi nič čudno ne izgleda, če so samo v bodiju.
V naši spletni trgovini imamo na voljo široko izbiro barv in različnih motivov bodijev!
Otroški bodiji Wowbaby.

Naj vam seznam stvari koristi. Spakirajte previjalno torbo in vse potrebščine in maksimalno uživajte v lepih dneh, ki nas čakajo.

Preverite našo ponudbo kjut oblačil! 

 

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.