Aktivnosti in ustvarjanje, Posebne priložnosti, Prazniki, Pust

Kaj pa boste letos za pusta?

pustni kostum

Zdi se mi, kot da je še včeraj bil december in smo okraševali stanovanje ter kupovali darila, zdaj pa je pred vrati že pust. Na Ptuju je pust kar velika reč in vsako leto se zelo radi našemimo. Naša vsakoletna tradicija je, da se našemimo v skupinsko oz. družinsko masko in do zdaj se nam je vedno uspelo dogovoriti, kaj bomo, letos pa imamo prvič težave, hihi.

Aljaž in Zara sta vedno večja in tudi njune želje so vedno bolj individualne in tipične za njuna leta. Če bi lahko izbirala, bi bila Zara našemljena v Elso iz risanke Ledeno kraljestvo, Aljaž pa bi želel biti Superman ali pa Ninja oz. kaj podobnega. Meni osebno to, da se vsi otroci našemijo v (iste) risane junake (pa čeprav je zelo moderno in jih imajo radi ter radi gledajo risanke), ni preveč všeč in vedno spodbujam k temu, da se izbere kakšna druga, bolj primerna in unikatna maska. Lani, recimo, smo bili dinozavri in ob tem smo se vsi zelo zabavali. Za letos mi je nekako zmanjkalo idej oz. se težko strinjamo. Za dojenčke in malčke so mi všeč kakšni kostumi živali, z repki in uhicami, ker so tako luštni ti naši mladički in ker so tako sladki in majhni le kratek čas. No, za malo večje otroke so mi všeč kostumi indijančkov, gusarjev, pika nogavičk, čarovnic, vil, samorogov ipd. Na spletu je res ogromno dobrih idej, tako za otroške, kot tudi za družinske kostume. Resda nisem preveč spretna in jih ne bi znala sešiti sama, ampak določene doma narejene malenkosti, se lahko lepo pokombinirajo tudi s kupljenimi kostumi. Ker nimamo več dosti časa, se moramo v kratkem odločiti. Vesela bom kakšnega unikatnega predloga, zelo rada pa bi slišala, kaj boste za pusta vi in vaši otroci.

In kaj nam je pri pustu najbolj všeč? Na prvem mestu je zagotovo to, da smo lahko za nekaj dni nekdo drug in da se lahko vživimo v neki drugi lik, neko drugo vlogo ter smo malo bolj razigrani, nagajivi in sproščeni, kot po navadi. Na drugem mestu je to, da se v našem mestu takrat dogaja veliko več, tako za otroke, kot za odrasle. Od koncertov, do različnih predstavitev mask, povork, otroških delavnic in pustovanj. Otroci se v tem času veliko naučijo o tradiciji in starih običajih, vsi pa se zeloooo zabavamo. Na tretjem mestu so zagotovo pustni krofi, všeč pa nam je tudi to, da je v pustnih dneh še nekaj več priložnosti za druženje in preživljanje časa z družino in prijatelji. Želimo vam lepo in norčavo pustovanje!

 

Zapis je napisala Nina Držaj, Z ljubeznijo, mama.

 

AKCIJA 2+1 GRATIS 🎁
Samo ta teden ti vsak 3. najcenejši izdelek v košarici PODARIMO.
Vem kaj misliš – ja, tudi če izbereš v košarici 6 izdelkov, prejmeš 2 najcenejša popolnoma brezplačno 🎁. Prav tako pri 9 izdelkih v košarici, prejmeš kar 3 najcenejše GRATIS 🎁! Kar pa se pri žabicah, bodijih, copatkih, nogavičkah, kapicah in otroški opremi kar hitro nabere:
👉 2+1 🎁
👉 4+2 🎁
👉 6+3 🎁
… in tako naprej! 😊

Pokukaj med poličke TUKAJ!
Akcija traja 7.2.-11.2.2024.

akcija