Dojenček, Oblačenje

Katera oblačila obleči dojenčku v stanovanju?

Kako obleči dojenčka

Se sprašujete, kako obleči novorojenčka? Dojenčka v začetnih mesecih oblačimo drugače kot v kasnejših, kar je seveda normalno, saj otrok v začetnih mesecih še ne uravnava temperature in potrebuje kakšen sloj oblačil več, kot mi odrasli.

Osnovno perilo novorojenčka/ dojenčka je/so:
bodi na preklop, majica na preklop, žabice do pasu, pajac na naramnice, legice (ki so lahko tudi samostojno oblačilo), pajac, baby kapica, ki služi kot podkapica ali se nosi samostojno, itd.

Vrhnja oblačila dojenčka so:
majica, pulover, hlače, hlače na naramnice, jopica, krilo, obleka, razni toplejši pajaci, kapa, mehki copatki, nogavičke, brezrokavniki, oblačila za zunaj itd.

Glede na temperaturo v bivalnem prostoru lahko čez osnovno perilo oblečemo še en bodi, hlače, majico, jopico, pajac, dodamo kapico… kombinacij je ogromno, odvisno tudi od navade človeka in razpoložljivih kosov. Seveda so pri roki vedno odejica ali večja plenica, da otroka pokrijemo, če mu postane hladno.

V stanovanju, bivalnih sobah, kjer je topleje kot v spalnih, lahko dojenčka oblečemo v spodnje kombinacije:

1.bodi na preklop, spodaj ali preko še majico na prekop ali bodi, žabice do pasu, baby kapica.

Kako obleči novorojenčka   kako obleči dojenčka

2. majica na preklop, bodi, hlače legice, mehki copatki, kapa

kako obleči novorojenčka poleti   kako obleči novorojenčka pozimi

3. pajac je lahko za spanje ali za čez dan. Spodaj se lahko obleče še majica na pritiskače ali bodi na preklop, nekateri dodajo še žabice.

kako obleči novorojenčka  kako obleči dojenčka za spanje

4. majica na preklop, pajac na naramnice, baby kapica

kako obleči dojenčka pozimi   kako obleči dojenčka poleti

5. in še vrsto drugih kombinacij

kako obleči novorojenčka spomladi kako obleči dojenčka ponoči koliko obleči novorojenčka kako obleči dojenčka jeseni kako poleti obleči novorojenčka bodi-wowbaby.si kako obleči novorojenčka poleti kako obleči novorojenčka pozimi kako obleči novorojenčka

Pri oblačenju dojenčka moramo biti pozorni:
– da otroka oblačimo v slojih, da ga lahko oblačimo/ slačimo glede na temperaturo okolice in njegovo aktivnost (igranje, spanje).  Če dojenčku postane v osnovnih oblačilih prehladno, mu oblečemo še hlače ali jopico, morda pajac, ali ga enostavno pokrijemo z odejico, če počiva. Ko mu je pretoplo, slečemo kakšen sloj. Pomembno je, da ga opazujemo, potipamo prsnico, če nismo sigurni, odreagiramo,
– da so oblačila nežna, varna za otroško kožo, iz naravnih materialov,
– da so kroji za otroka udobni (nežni patenti, ki ne tiščijo v pasu mednožni všitek za prostor plenički, petna gumica, da stopalke ne lezejo,…) in vam omogočajo lažje oblačenje (modeli na preklop, pritiskači po celotni dolžini).

Naša oblačila za dojenčke nudijo vse to. Niso samo udobna, varna in praktična, temveč tudi lepa, modna.
Primerna so tudi za darilo (nosečnici, ob rojstvu otroka, babyshower). Na zalogi imamo veliko različnih otroških kolekcij, kjer si lahko sami izberete kombinacije, ki vam ustrezajo. Le-te se nenehno dopolnjujejo, pravtako pa vedno znova prihajajo nove.

Dragi starši, kako pa vi oblečete svojega dojenčka? Bi še kaj dodali?

 

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabimo, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.