Dojenček, Oblačenje, Vse novice

OBLAČILA ZA IZ PORODNIŠNICE

oblacila-za-iz-porodnisnice
Se sprašujete, kako obleči novorojenčka, ko ga peljete iz porodnišnice domov?
Dojenčka v začetnih mesecih oblačimo “drugače” kot v kasnejših, saj otrok v začetnih mesecih še ne uravnava temperature in potrebuje kakšen sloj oblačil več kot mi odrasli.
oblacila-za-iz-porodnisnice
Osnovno perilo novorojenčka/ dojenčka je/so:
bodi na preklop, majica na preklop, žabice do pasu, pajac na naramnice, legice (ki so lahko tudi samostojno oblačilo), pajac, baby kapica, ki služi kot podkapica ali se nosi samostojno, itd.
oblacila-za-dojencka
Vrhnja oblačila dojenčka so:
majica, pulover, hlače, hlače na naramnice, jopica, krilo, obleka, razni toplejši pajaci, kapa, mehki copatki, nogavičke, brezrokavniki, oblačila za zunaj itd.
otroska-oblacila

Glede na temperaturo okolice in letni čas lahko, ko je hladneje, čez osnovno perilo oblečemo še en bodi, hlače, majico, jopico, pajac, dodamo kapico… kombinacij je ogromno, odvisno tudi od navade človeka in razpoložljivih kosov. Seveda so pri roki vedno jopica, odejica ali večja plenica, da otroka oblečemo/pokrijemo, če mu postane hladno.

 

Pomembno je, da pri tej starosti za otroka ne kupujemo oblačil, ki se s težavo oblečejo. Boste hvaležni kasneje, ko boste otroka oblačili, preoblačili.

 

Takšna oblačila so n. pr. zgornji deli, ki se oblačijo čez glavo in nimajo gumbkov ali odpiranja po celotni dolžini. Pajaci v celem brez možnosti odpiranja po celotni dolžini ali vsaj od mednožja do stopal. Oblačila z ozkimi rokavi so tudi nočna mora.
otroska-oblacila

Preberite si nekaj kombinacij OSNOVNIH KOSOV oblačil brez vrhnjih oblačil, v katerih lahko gre novorojenček iz porodnišnice in kjer bo oblačenje enostavno za oba (glede na letni čas prilagodimo z dodajanjem/odvzemom enega sloja):

 

 bodi otroski-komplet
otroski-komplet

 

Dragi starši, kako pa (bo)ste oblekli svojega dojenčka ob odhodu domov vi? Bi kaj dodali?

Bi bil/a rad/a obveščena še o vseh novostih, drugih novih zapisih in aktualnih popustih? Potem te vabimo, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.