Dojenček, Oblačenje

Poglej, kako se ujemava!

poglej_kako_se_ujemava_wowbaby.si_nina_drzaj_z_ljubeznijo_mama750

Moja šibka točka, pri nakupovanju oblačil za otroke, je zagotovo ta, da jim rada kupim enake kose oblačil, da se med seboj ujemajo. Med njimi je majhna razlika v letih, zato so izbrana oblačila po navadi na voljo v vseh njihovih velikostih. Vedno preverim ali je neki kos oblačila na voljo še v manjši/večji velikosti. Najraje enako oblečem Aljaža in Jakoba, Zari pa pripravim oblačila v enaki barvi, s podobnim vzorcem itd. Občasno kupim kakšen kos oblačila vsem trem, in sicer kaj takšnega, kar ni določujoče za deklice in dečke, ampak lahko nosita oba spola. Pogosto so to kakšne pižamice, superge, šilt kape, navadne majice ipd.

Tudi njim je všeč, če so usklajeni in Aljaž je vedno navdušen, kadar sta z Jakobom enako oblečena. Aljažu in Jakobu kupim ujemajoče trenirke, majice z enakimi napisi ali pa hlače v enaki barvi. Tudi zimski bundi sta imela to zimo enaki. Včasih si mislim, da je bolje, da nimam dvojčkov, ker bi najbrž pretiravala, haha. Moje veselje pa se tukaj ne konča. Večkrat se mi zgodi, da (hote ali nehote) tudi sebe oblečem ujemajoče. Če gremo na kakšen poseben dogodek, vedno gledam na to, da imava z Zaro obleki enake barve ali vsaj neko vzporednico. Večkrat smo oblečeni podobno ali pa vsi hkrati nosimo majice s črtami, jeans na podoben način in enake superge. Tudi Zara si večkrat zaželeli, da si narediva enako frizuro, v lase vtakneva enaki špangici, oblečeva enaki oblekici in obujeva enake sandale. Popolnoma jo razumem. Zgleduje se po meni in si želi biti takšna, kot jaz. Če bi ji dovolila, bi se želela tudi našminkati in nalakirati nohte. Zaenkrat ji tega ne dovolim, čeprav obstajajo krasne alternative pravim lakom za nohte, ki so namenjene otrokom in se sperejo samo z vodo in tudi otroški parfumi ter ličila brez škodljivih sestavin že obstajajo. Zame so ujemajoča oblačila predvsem zabava. Z veseljem jih opazujem, kako so si podobni med seboj in kako je Zara podobna meni. To se opazi še posebej takrat, kadar sva oblečeni enako. Za kakšne posebne priložnosti so ujemajoči kompleti res luštna izbira. Izbirate lahko med puloverji, hlačami in oblekami in z malo truda bo vse skupaj izpadlo zelo simpatično. Ker se tako usklajujemo že nekaj let, se nam včasih pridruži celo naš ati.

Naša vsakoletna tradicija je usklajevanje za rojstnodnevna fotografiranja in za božič, ko otroci oblečejo ujemajoče pižamice. To sta zagotovo tradiciji, ki ju bomo obdržali, dokler bo otrokom to všeč in v veselje. Priznam, da si tudi midva želiva kakšno božično pižamo, ki bi bila v stilu z njihovimi. Hihi, morda pa letos.

FOTO: NLP STUDIO