Dojenček, Lepe misli - Dobri nasveti, Otroška sobica, Spanje

Kakšno posteljnino izbrati za dojenčka?

Posteljnina za dojenčke

Ko nakupuješ za novorojenčka in dojenčka, se čisto vsak nakup zdi kot delanje diplomske naloge. Toliko nekih informacij, ki jih je potrebno preučiti, sto različnih mnenj, številke, ki jih je težko razumeti in razna predvidevanja ter ugibanja.

Tudi nakup posteljnine za dojenčke ni ravno lahek za nekoga, ki bo prvič postal starš in ne ve točno, kaj vse potrebuje. Na voljo sta dve različni dimenziji klasičnih posteljic in s tem tudi posteljnin, prav tako pa je potrebno razmišljati o tem, koliko delno posteljnino kupiti oziroma katere dele, ki so na voljo, bomo potrebovali.

Kako izbrati posteljnino za dojenčke:

Prva dimenzija je 120*60 cm, druga pa 140*70 cm. Ko kupimo posteljico željene velikosti, lahko potem izberemo še posteljnino. Če kupimo katerega od večdelnih kompletov posteljnin, ki so na voljo, imamo v kompletu zraven posteljnine, še vzglavnik in odejo. Posebej lahko dokupite še obrobe za posteljico, rjuhe, baldahine, vzglavnike in komplete z odejico.

Med prvo nosečnostjo sem si zaželela, da bi moj dojenček spal v večdelni posteljnini in kupila vse, kar mi je zelo prav prišlo tudi pri naslednjih dveh dojenčkih. Baldahin je dal res posebno noto otroški sobici in vse skupaj je izgledalo čudovito, hkrati pa sem z njim zastrla svetlobo, ki bi lahko otroka zmotila pri spanju. Kasneje sem dokupila še nekaj rjuh in 2-delnih posteljnin, ki so prišle prav za preoblačenje in za kasneje, ko so dojenčki zrastli in baldahina nismo več uporabljali. Všeč mi je, da je danes veliko več izbire, kot pred leti. Veliko več je različnih barv ter vzorcev, tako da lahko veliko lažje in lepše pokombiniraš, prav tako pa določene zadeve, predvsem kar se tiče posteljnih obrob, pred leti še niso bile na voljo in sem jih kar malo pogrešala.

Enkratni se mi zdijo kompleti za voziček, ki ga lahko uporabite tudi za v zibko, košek, oziroma gnezdece. Gre za odejice in vzglavnike, ki pa so iz tanjših ali polnjenih materialov. Torej, primerni za vse letne čase. Tako je otroku udobno in prijetno tudi v času vozičkanja, ali med popoldanskim počitkom.

Za piko na I sem izbrala tudi okrasne blazine in girlande. Izbira je ogromna: v obliki lune, zvezd ali oblačkov. Otrok jih hitro sprejme za svoje, saj se z njimi tudi pocrklja in krasno popestrijo tako posteljo kot tudi celotno sobico. Girlande pa sem obesila kar nad posteljico saj jih otroci radi opazujejo, medtem ko ležijo.

Pri izbiri posteljnine sem bila vedno osredotočena predvsem na kvaliteto izdelave in materiale, iz katerih je narejena. Pomembno mi je, da so materiali naravni, bombažni ali iz bambusa, s certifikatom kakovosti, saj tako vem, da ne škodujejo občutljivi otroški koži. Pravtako pa je zelo dobrodošla takoimenovana skrita zadrga, da se otrok z njo ne poškoduje. Ker je izbira res široka in je na voljo ogromno izbire modelov in barv, verjamem, da bo opremljanje sobice in posteljice užitek in lahko boste izbrali nekaj, kar bo uporabno in varno za otroka, hkrati pa nekaj tudi za mamino dušo in oči.

Saj poznate, kajne? Mamice rabimo to.

Nina Držaj, Z ljubeznijo, mama.

Oglejte si široko ponudbo čudovitih in kakovostnih otroških posteljnin v trgovini WOW! Baby TUKAJ.

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.

Posteljnina za dojenčke v spletni trgovini WOW! Baby