Preživljanje prostega časa

Prihaja poletje

Prihaja_poletje_nina_drzaj_z_ljubeznijo_mama_wowbaby.si_24.5.2017_2_750

V zadnjih dneh smo imeli pri nas že zelo visoke temperature in kar nisem mogla verjeti, kako močno je sonce, čeprav je šele maj. Še dobro, da smo dovolj zgodaj kupili sončno kremo in da jo že uporabljamo, prav tako pa pri igri na prostem vedno uporabljamo tudi pokrivala. Zara ima najraje klobučke, Aljaž pa kape s šiltom, zato tudi ona kdaj rada ponavlja za njim in si na glavo nadene kar njegovo, hihi. Jakob nosi zaenkrat samo klobuček, pa še to si ga z veseljem odstrani ob vsaki priložnosti.  V naslednjih mesecih bomo tako ali tako po večini v senci in kape niso tisto, česar se otroci najbolj veselijo. Veselijo se kratkih rokavov in kratkih hlačodprtih sandalov in bosih nog ter velikih količin sladoleda in igre na prostem.

Poletje ima svoj čar. Občutek imam, kot da je takrat vse bolj sproščeno. Vročine ne maram preveč, pa vendar imam na naša poletja čudovite spomine. Čofotanja na bazenu in v morju, večerni sprehodi, večerje na prostem, manj oblačenja naših škratov, več možnosti za družinske izlete in druženja v naravi, pikniki in še in še. Tudi Aljaž in Zara ga obožujeta, čeprav Aljaž jasno in glasno pove, da je njegov najljubši letni čas zima. Kako vem? Ker sta navdušena nad poletnimi oblačili in sandali. Vem, da jima je v teh oblačilih veliko bolj udobno in prav simpatična sta, ker se tako hitro sama oblečeta ter ne potrebujeta pomoči. Za deklice so najbolj uporabne oblekice, pa tudi najraje jih imajo. Ko sem Zari letos prvič nastavila oblekico, si jo je oblekla, in potem zmedena hodila naokoli ter me spraševala, kje so nogavičke ali pa pajkice oziroma hlače. Joj, kako smo se ji nasmejali. Zdaj se je že navadila in vsako jutro me sprašujeta, če si lahko spet oblečeta kratke rokave. Sandalov zaenkrat še ne nosimo, ampak mislim, da bomo začeli v naslednjih dneh.

Čez en mesec se že odpravljamo na prvi letošnji dopust ob morju in do takrat bomo zagotovo kupili še nekaj dodatnih kosov poletne garderobe, ker so vsi trije prerastli večino lanskih oblačil. Kupila sem jima tudi že nove kopalke in čevlje za v vodo (Jakob tega še ne potrebuje), brisače pa bodo v redu kar lanske in jih je dovolj za vse tri otroke. Pomemben del opreme za na plažo so tudi pončoti, ki si jih ogrnemo ob prihodu iz vode, odejice na katerih ležimo, piknik odeja, rokavčki in igrače za v vodo ter peskovnik.

O stvareh, ki jih vzamemo s seboj na poletni oddih, bom še pisala, danes pa bi vas rada pozvala k temu, da se resnično veselite in naužijete poletja. Poletje je idealen čas za to, da si vzamete dopust in se povežete s svojo družino, da svoje otroke odvadite od plenic, da si privoščite nekaj ur več v naravi, da se gibljete in jeste svežo zelenjavo ter sadje iz vrta, da pričnete s kakšnimi novimi projekti in hobiji in da ste nekoliko bolj sproščeni. To kratko obdobje bo še prehitro minilo, za seboj pa bo pustilo lepe spomine in veliko energije, ki jo bomo potrebovali za dolgo zimo.