Lepe misli - Dobri nasveti

Recepti za srečo

recept_za_sreco_wowbaby.si_nina_drzaj_z_ljubeznijo_mama750

Bil je eden tistih dnevov (tednov), ko ti gre vse narobe.

Že zjutraj sem polila kavo in potrebovala eno uro dlje, da sem prišla do pisarne. Ko sem končno prižgala računalnik, sem ugotovila, da bom zelo težko karkoli naredila. Najprej mi ni delal program, potem ni delal internet in na koncu sem ugotovila, da je vse skupaj povezano in da bom morala delo opraviti na roke, kar pomeni, da bom delala dlje, kot ponavadi. Bila sem zelo slabe volje.

Tomi je ravno ta teden zbolel in ves čas sem samo čakala, kdaj bodo zboleli še otroci. Občutek sem imela, da imam polno glavo skrbi in da se malenkosti še kar nabirajo in nabirajo. Pričakovala sem novo pošiljko dnevnikov iz tiskarne, namesto tega pa sem dobila klic, da se bo dobavni rok za nekaj dni podaljšal. Seveda! Saj sploh nimam strank, ki čakajo na svoje naročilo! Žalostna in razočarana sem svojo energijo skušala usmeriti v nekaj pozitivnega, pa mi ni preveč uspevalo. Isto popoldne se mi je pokvaril še avto. Nisem vedela ali bi se smejala ali jokala.

Ko imaš tako slab dan, potem se je resnično težko izvleči iz slabe volje in ostati nasmejan. Ves čas sem razmišljala, kaj naj naredim, da si bom popravila razpoloženje in pozabila na težave. Potem sem se spomnila.

Kaj je tisto, kar mi vedno privabi nasmešek na ustnice? Kaj je tisto, kar me sprosti? Zraven česa vedno pozabim na vse nepomembne skrbi? Kaj je v življenju prioriteta? Čas preživet z otroki. Seveda. V bistvu je recept za srečo zelo preprost. Osredotočiš se na tisto, kar je v življenju najpomembnejše. Pustiš skrbi, pustiš nepomito posodo in prašne police, pustiš delo, ki ga itak ne moreš opraviti, ker računalnik ne dela in se samo prepustiš. Na svetu se dogajajo še veliko hujše stvari in ravno otroci so tisti, ki nam lahko pomagajo obdržati pravo perspektivo. Joj, kolikokrat si rečem: »Samo, da so otroci zdravi, vse drugo pa bomo že preživeli!«. In res je tako. Če hočete biti srečni, se spustite na njihov nivo, usedite se na tla zraven njih in se igrajte. Potakajte avtomobilčke, prebirajte pravljice, žgečkajte se in smejte in takoj bo vse lepše. Srečni boste vi in srečni bodo vaši otroci. Preprosto, kajne? Bodimo hvaležni, da imamo to možnost. Vse drugo se bo že uredilo.