Lepe misli - Dobri nasveti, Mi kot družina

“Samo, da bodo otroci zdravi, pa bo vse vredu”

samo_da_bodo_zdravi_pa_bo_vse_v_redu_obisk_pri_zdravniku_wowbaby.si_750

Pred leti sem se s tem stavkom sicer strinjala, a ga nisem začutila in niti sanjalo se mi ni, kaj v bistvu pomeni. Imeti otroka je velik blagoslov. Imeti zdravega otroka pa je največji blagoslov in ni lepšega, kot opazovati zdrave in razigrane otroke. Ko otroci zbolijo, so tako nemočni, da nihče ne ostane ravnodušen. Vedno sem žalostna, ko jih v posteljo položi kakšna viroza z vročino. Oh, kaj bi šele bilo ob kakšni resnejši bolezni. Resnično si želim, da so in ostanejo zdravi, ker je tako vse lažje in lepše.

Moram reči, da imam kar srečo, da v teh petih letih, odkar sem mama, niso bili veliko bolni. Najhujša je bila pretekla zima. Vsi trije otroci so preboleli vodene koze, hkrati pa so imeli še nekaj viroz in rotavirus (na srečo v lažji obliki). Zara je imela tudi vnetje ušes. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo si opomogli. Še vedno se živo spomnim neprespanih noči, vseh preoblačenj bodijev, majčk in pižamic ter posteljnine, njihove neješčnosti in žalostnih pogledov. Vedno smo pridno skrbeli za imunski sistem, jedli pestro hrano, se veliko gibali na svežem zraku in skrbeli za higieno, zdaj pa smo morali poskrbeti za še dodatne vitamine. Kar naenkrat sem poznala vse naravne zvarke, ki lajšajo različne težave in krepijo odpornost. Zelo nam je pomagal tudi probiotik. Kar nekaj težav imamo s preobčutljivostjo in alergijami na določeno hrano, a vseeno sem hvaležna, da je samo to in upam, da bo z leti izzvenelo. Jakob si je zadnjih nekaj obiskov pri zdravniku in alergologu dobro zapomnil in se tam ne počuti najbolje, zato si za prihodnjo zimo želim čim manj bolezni. Ravno v preteklih dneh sva imela zadnjo kontrolo in cepljenje. S seboj je imel svojo dudico in tetra pleničko in nekako sva prebrodila, čeprav je začel jokati že ob vstopu v ordinacijo. Mislim, da bomo čez poletje preživeli veliko časa na morju in na sončku, ki nas bosta z vitaminom D in drugimi blagodejnimi vplivi okrepila ter nas pripravila na novo sezono gripe in prehladov.

Mi že pakiramo, saj se kmalu odpravimo. Komaj čakamo na vonj po borovcih, slane poljubčke in na kilograme lubenice ter sladoleda, ki na dopustu ne smejo manjkati. Takšno polnjenje baterij (pa čeprav je dopust s tremi otroki zelo aktiven) bo zagotovo pripomoglo tudi k zdravju in boljšemu počutju staršev. V mislih že ležim na plaži, v svojih najljubših kopalkah in s trač revijo v rokah. Najbrž bo vse skupaj ostalo samo v mislih, ampak ni važno, glavno, da so otroci zdravi, hihi