Dojenček, Otroška sobica, Spanje

ZAKAJ IZBRATI OTROŠKO GNEZDECE?

gnezdece

Sami smo starši tako kot vi. Na prvem mestu nam je varnost otroka. Želimo, da so zdravi in da se pravilno razvijajo- stran od kemije, toksinov in vseh škodljivih dejavnikov. Zato skrbno izbiramo izdelke in posvečamo veliko pozornosti prav kvaliteti izdelkov.

Sodelujemo z mnogimi družinskimi podjetji iz Evrope, ki se tako kot mi, trudijo in delajo s srcem, da na trg, med stranke, podelijo vrhunske izdelke za najmlajše.

Tkanine, ki jih uporabljajo, so certificirani s strani Oeko-Tex Standard 100. Šivajo iz 100% bombaža visokokakovostnih tkanin, ki tudi po večkratnem pranju ne izgubijo barve, ter iz preverjenih minky materialov. Izdelki so zelo lepo izdelani in skrbno pregledani.

Uporabljajo samo polnila prvega razreda, ki imajo ustrezne odobritve in certifikate (vključno s standardom Oeko-Tex Standard 100). Za poliesterska polnila so značilne antialergijske lastnosti, kar je najbolje za dojenčke od prvih dni življenja. Polnila so puhasta in odporna, zaradi česar se izdelki, izdelani iz njih, ne deformirajo in ne izgubljajo oblike.

Polarni minky je izredno mehka tkanina, prijetna na dotik, ne vsebuje škodljivih snovi, prijazna za kožo in je varna za otroke.

Vsi imamo radi praktične stvari. Predvsem izdelke, ki nam bodo olajšali naš vsakdan in ki jih bomo lahko uporabljali dlje časa. Otroški kokon je prav takšen – praktičen in večnamenski. Spoznajte ga!

ZAŠČITA

Gnezdece ščiti otroka v postelji ko spi skupaj s starši. Otrok spi v svojem “ograjenem”, varnem prostoru in je zaščiten pred stiskanjem, valjanjem, udarjanjem z glavo ob stranice postelje, niti se ne more nevarno zaviti v odejo. Zahvaljujoč temu starši spijo bolj mirno. Obroba gnezdeca je zelo mehka, zračna in ne pritiska nepredušno na otroka.

gnezdece

OBČUTEK VARNOSTI

Gnezdece za dojenčka zagotavlja varne in udobne pogoje za njegov spanec. Obroba gnezdeca je polnjena z zračnim polnilom in s prilagajanjem ozkosti obrobe ustvarimo spalni prostor, ki je prijeten in deluje pomirjajoče. Dojenček se počuti varen, lažje tudi zaspi. Kasneje obrobo popuščamo in glede na otrokove potrebe prostor v gnezdecu širimo (širino obrobe prilagajamo s trakovi).

 

KOT V MAMIČINEM TREBUŠČKU

Mehka, zračno polnjena obroba nudi prijetno okolje za spanje in ne tišči, saj novorojenčka dobesedno ovije in daje občutek varnosti, kot ga je imel dojenček v mamičinem trebuhu.

 

“PRENOSNA POSTELJICA”

Otroški kokon je kot prenosna posteljica. Ko se otrok navadi na spanje v njem, gnezdece enostavno vzamemo s seboj na izlete, potovanja, na obiske. Tako bo otrok spal kjer koli že boste, saj se bo počutil kot doma, lažje se bo pomiril, in v okolju, kjer je vajen spati. Tudi pri krajših obiskih je gnezdece varen kraj za počitek.

 

NAVAJANJE NA SPANJE V OTROŠKI POSTELJICI

Kokon je prvi korak k spanju v lastni otroški postelji. Gnezdece otroku zagotovi občutek varnosti in le-tega položimo v otroško posteljico.  Čez čas gnezdece odstranimo in zahvaljujoč njemu se otrok ne bo počutil drugače (oz. bo to v precej manjšem obsegu), ko bo nenadoma spremenil mesto spanja. Tako bo hitreje sprejel spanje v otroški posteljici.

 

gnezdece

POLOŽAJ SPANJA NA BOKU

Polivanje je pogost pojav pri dojenčkih starosti od rojstva do šestega meseca. V primeru prekomernega polivanja ali refluksa je priporočljivo, da je otrok v varnem položaju “na strani”, oz. da leži na boku. Obroba kokona pomaga, da otroka veliko lažje namestimo na ta položaj.

gnezdece

gnezdecegnezdece

Za dodatna vprašanja  smo na voljo na info@wowbaby.si.

 

Če bi bil/a rada obveščen/a o vseh novostih, o novih zapisih in aktualnih popustih, te vabim, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.