Dojenček, Oblačenje

Bodi, osnovno oblačilo dojenčka

otroski-bodi

Marsikdo se z oblačili za novorojenčka, dojenčka sreča prvič šele, ko sam postane starš, oziroma v času nosečnosti ali ko potrebuje darilo ob rojstvu otroka. V vsej široki ponudbi oblačil za otroka nam lahko izbira “ta pravih” oblačil za lastnega dojenčka predstavlja težavo. Kaj kupiti, kaj izbrati, koliko vsega otrok sploh potrebuje?
Zato sem se odločila, da vam najprej predstavim enega izmed osnovnih oblačil za dojenčka in to je OTROŠKI BODI (izbrala sem proizvajalca Pinokio iz Poljske, saj imamo že mnoga leta v ponudbi največ prav njegovih izdelkov).

Bodi je, kot rečeno, eno najosnovnejših oblačil za otroka in je na voljo v barvah za punčke, fantke, ter v nevtralnih.

 • Pri izbiri otroških bodijev bodite v prvi vrsti pozorni na kvaliteto materialov:
  – da imajo certifikat, da so varni za otroško kožo,
  – da so iz naravnih materialov kot sta bombaž in bambus,
  – da so uporabljene varne barve,
  – da so gumbki brez niklja,
  – da so pralni in da je tisk obstojen,
  – da so kroji udobni za otroka
  – da preverite poreklo.
 • Na voljo je več vrst/krojev bodijev za dojenčka oz. malčka:
  – bodi z dolgim rokavom ali s kratkim,
  – bodi z naramnicami (atlet),
  – bodi na preklop, ali bodi benkica z zapiranjem po celotni dolžini, z dolgim ali s kratkim rokavom. Ta model se največkrat uporablja za prve mesece otrokove starosti zaradi lažjega načina oblačenja.

kapa

Različni proizvajalci na trgu izdelujejo različni razpon velikosti oblačil za dojenčke. Tako v otroških trgovinah najdete bodije v velikosti za nedonošenčke pa vse tja do višine 104 cm. V naši ponudbi najdete bodije za višino otroka med 46-98 cm. Kar pomeni, da imamo v ponudbi tudi oblačila za otroke z manjšo porodno višino.
Kako dolgo boste otroku oblačili bodije, je odvisno od njega in vas, načina oblačenja in navad. Čez čas bodi zamenja majica. Seveda nekateri bodije opustijo prej, nekateri kasneje.

Prednost bodija je, da pokriva hrbtni del, tako otroku ne bo hladno čez ledveni del in lepo “objame” plenico. Zato precej staršev preide od bodija na uporabo majic, ko je otrok že brez plenic.

otroski-bodi

1. OTROŠKI BODI
je na voljo od velikosti 62-86 (nekateri modeli do 98). Zapirajo se z gumbi pritiskači na ramenu in mednožju, nekateri modeli pa imajo nekaj gumbov za odpiranje na prsnem delu in v mednožju. Klasični bodiji se oblačijo, kot radi rečemo, čez glavo. Nekateri te bodije izberejo šele v času, ko otrok že drži glavo pokonci. Drugi jih uporabljajo že prej. Nekateri slačijo bodi čez glavo, drugi odprejo gumbke na ramenu in bodi enostavno potegnejo čez ramena navzdol preko nogic. Kakor komu ustreza.

Bodi lahko ima povišan vratni del, ali ovratnik za bolj svečani izgled, drugi so spet klasični za vsakodnevno uporabo. Lahko so z dolgimi ali s kratkimi rokavi.

bodi-wowbaby.si otroski-bodi
otroski-bodi kapica

 

2. OTROŠKI BODI NA PREKLOP ali bodi benkica
je na voljo v velikosti 56-74 (nekateri modeli tudi v manjših velikostih 46, 48, 50). Prednost bodija na preklop je ta, da se odpira po celotni dolžini. To pomeni, da zaradi tega dojenčka lažje oblačimo, previjamo. Večina staršev se odloči za njih za začetne mesece prav zaradi enostavnejše uporabe. Bodi benkici odpremo vse gumbe, ga razpremo po površini, otroka položimo nanj, ga oblečemo in gumbke enostavno zapremo. Pri bodiju na preklop tako ni oblačenja “čez glavo”. Lahko so z dolgimi ali s kratkimi rokavi.

otroski-bodi otroski-bodi-wowbaby.si

otroski-bodi  otroski-bodi

 

3. OTROŠKI BODI NA NARAMNICE- ATLET
je na voljo v velikosti 62-86 (nekateri do 98). Zapiranje z gumbi pritiskači, ki jih ima le v mednožju, oblači se čez glavo in je primeren za poletne dni ali kot spodnje perilo pod drugimi oblačili.

bodi bodi-wowbaby.si

 

Bodi za dojenčke je najbolj priljubljen kos otroške garderobe, saj se lahko kombinira z mnogimi ostalimi kosi oblačil na različne načine. Spet je odvisno od navade, vaše zaloge v omari in letnega časa.
Lahko jih oblečemo samostojno ali kot spodnje perilo. Npr. skupaj z žabicami do pasu ali legicami, z baby majicami, s hlačami, pajaci na naramnice, pod obleko, skupaj s krilom,…možnosti je res veliko.

 

Bodi je odlično darilo nosečnici, bodočim staršem za darilo, ob babyshowerju,  rojstvu otroka, ali ob naznanitvi nosečnosti. Kajti le-teh, ko se otrok rodi, ni nikoli preveč.

 

Otroški bodiji iz naše ponudbe niso samo varni za otroško kožo, mehki in udobni, ampak so tudi luštni na pogled. Proizvajalec Pinokio jih izdeluje po zadnjih modnih smernicah in nas preseneča z vedno novimi kolekcijami in luštnimi motivi. Tudi po večih pranjih ostanejo lepi in mnogokrat jih ponosi še naslednji otrok. Zaloge bodijev redno dopolnjujemo, tako da je izbira res široka.
Če želiš izvedeti o Pinokiu in njihovih oblačilih še več, klikni SEM.

Pa prijetno brskanje in izbiranje vam želim! Srečno!

otroski-bodi

 

Bi bil/a rad/a obveščena še o vseh novostih, drugih novih zapisih in aktualnih popustih?Potem te vabimo, da se čimprej prijaviš na e-novičke in tako boš vedno med prvimi, ki bodo seznanjeni z vsemi novostmi. Prijaviš se TUKAJ.